Consumatorii casnici de energie au devenit tinta principala a furnizorilor, care construiesc pachete tot mai complexe

news.ro

Concurenta furnizorilor de energie electrica in privinta atragerii de noi consumatori in portofoliu devine din ce in ce mai acerba. Cu numai un an inainte de liberalizarea totala a pietei de energie, cei mai atractivi clienti au devenit cei casnici (peste 8 milioane de consumatori), motiv pentru care traderii au inceput sa se intreaca in oferte pe aceste segment. Nu sunt insa oferte simple, de energie electrica la preturi avantajoase, ci pachete din ce in ce mai complexe, care cuprind si alte servicii de la internet la asigurari. In acest conext merita analizate toate ofertele, indeosebi cele care vin din partea unor companii cu experienta in furnizarea de energie.

Tinmar, de pilda, al doilea furnizor de energie de piata concurentiala, dupa Electrica, a lansat recent o oferta de energie electrica pentru consumatorii casnici. Nu pretul face oferta Tinmar interesanta, ci serviciile adiacente, oferite gratuit, in contractul de furnizare. Tinmar Energy are pentru clientii casnici pachetul TinmarGold, prin care ofera energie obtinuta doar din surse regenerabile (Tinmar este şi producator), la care se adauga insa un pachet de asigurare a echipamentelor casnice care ar putea fi afectate de variatiile de tensiune şi unul de asigurare chiar a clientului care ar putea ajunge in situatia de a nu-şi putea plati factura, scrie portalul Economica net.

Pretul de baza al energiei electrice este de 0,159 lei kWh, la care se adauga un abonament de 0,33 de lei pe zi, pret ceva mai mare decat al unor concurenti: spre exemplu, Digi Energy are o oferta de 0,155 lei/kWh pentru proprii clienti de telefonie/cablu/internet, fara abonament, iar Enel are, tot pentru clientii de pe zona concurentiala, o oferta de 0,147 lei, plus un abonament de 0,05 lei pe zi.

Ineditul ofertei celor de la Tinmar nu tine insa de pret, ci de serviciile adiacente gratuite pe care clientul le va avea dupa ce semneaza contractul de frunizare: doua asigurari incheiate de furnizor, in numele sau, la Groupama, şi un serviciu gratuit de intervenții de urgența in caz de avarii la instalatile de electricitate, incalzire, sanitare sau chiar de lacatuşerie din locuinta. Primele doua servicii se refera la o asigurare a bunurilor din casa, in caz de stricaciuni provocate de variatiile de tensiune, şi la una de protecție pentru plata facturii de energie in cazul unor situații neprevazute la locul de munca.

„Despagubiri de maxim 5.000 Ron pentru deteriorarea Produselor Asigurate enumerate in anexa ca urmare a supratensiunii inregistrate in rețeaua de energie electrica, din culpa operatorului de rețea prin intermediul certificatului de asigurat emis de partenerul nostru GROUPAMA ASIGURARI S.A. La Tinmar, ne-am asigurat ca vei fi despagubit in cazul daunelor produse de fluctuațiile de tensiune și te scutim de efortul pe care trebuie sa il depui pentru a-ți recupera singur dauna de la operatorul de distribuție”, scrie in oferta Tinmar Energy

Bunurile asigurate acopera toata gama de electronice şi electrocansice dintr-o gospodarie obişnuita, dar nu mai vechi de cinci ani. Potrivit legii, distribuitorul de energie trebuie sa plateasca oricum daunele cauzate de variatiile de tensiune, dar procedura nu este chiar simpla.

Al doilea tip de asigurare se refera la „Protecția pentru plata facturii de energie in cazul unor situații neprevazute la locul de munca” şi este oferita tot in parteneriat cu Groupama. In caz de șomaj involuntar sau concediu medical, clientul Tinmat beneficiaza de scutire de la plata facturii de energie electrica in limita a 150 Ron per factura, oricand pe perioada contractuala, pana la sfarşitul anului. Scutirea se acorda timp de 6 luni, in caz de şomaj involuntar, sau timp de 3 luni pentru concediul medical care se intinde pe o perioada mai mare de 15 zile.

Alaturi de aceste asigurari, clientul Tinmar mai beneficiaza şi de intervenții de urgența de lacatușerie și in cazul avariilor la instalația electrica, sanitara și de canalizare și de incalzire din locuința, in limita unui plafon de 100 Euro/ intervenție, dar nu mai mult de 350 Euro/an. Oferta este valabila pana la 31 martie, iar contractul se incheie pe un an, perioada in care compania garanteaza pretul fix al energiei.

Tinmar Energy, al doilea frunizor de energie electrica in regim concurential, cu o cota de piata de circa 9%, este controlat de Augustin Oancea, un discret om de afaceri din Campina. Afacerile cu gaz şi energie electrica ale Tinmar sunt cifrate la circa 700 de milioane de euro.

Acest site folosește cookies, pentru a-ți oferi o experiență cât mai bună. Navigarea siteului înseamnă că ești de acord cu politica de utilizare.