Trading

Tinmar este un participant recunoscut pe piața Europeană de energie electrică, fiind prezent în 21 de țări

Extindere continentală

În 2009, Tinmar își continuă expansiunea în afara țării, prin obținerea primelor licenţe de trading de energie electrică pentru Bulgaria, Grecia, Austria și Germania. Tot în acest an, Tinmar devine prima companie românească înregistrată la European Energy Exchange (EEX).

În 2013, Tinmar a obținut licenţele de trading de energie electrică și pentru Cehia și Slovacia. Anul 2016 găsește Tinmar activ ca furnizor licențiat de energie și/sau ca participant la piața bilaterală de energie in 21 de țări: România, Ungaria, Turcia, Serbia, Bulgaria, Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Franța, Belgia, Grecia, Italia, Olanda, Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Spania, Elvetia și Marea Britanie. De asemenea, suntem în curs de licențiere și pe alte trei piețe din: Croația, Polonia și Slovenia.

Țară

Trading

Furnizare

Platformă

RO  România

TradingFurnizare

OPCOM

HU  Ungaria

TradingFurnizare

HUPX

TR  Turcia

TradingFurnizare

EEPIAS

RS  Serbia

TradingFurnizare

SEEPEX

BG  Bulgaria

TradingFurnizare

IBEX

DE  Germania

Trading

EPEXSPOT

AT  Austria

Trading

EPEXSPOT/EXAA

CZ  Cehia

Trading

OTE/PXE

SK  Slovacia

Trading

OKTE

FR  Franţa

Trading

EEX

BE  Belgia

Trading

EEX

NL  Olanda

Trading

EEX

IT  Italia

Trading

IPEX/EEX

GR  Grecia

Trading

EEX

NO  Norvegia

Trading

EEX

SE  Suedia

Trading

EEX

FL  Finlanda

Trading

EEX

DK  Danemarca

Trading

EEX

ES  Spania

Trading

EEX

GB  Marea Britanie

Trading

EEX

CH  Elveţia

Trading

EEX

PL  Polonia

În curs de
licenţiere

POLPX

Rezultate excepționale în tranzacționarea de energie

În 2014, au fost tranzacționați pe platformele de trading (atât pe piața autohtonă, cât și pe piețele externe în care Tinmar și-a stabilit prezența) 3.781 GWh. Cantitatea de energie exportată de Tinmar în 2014 a reprezentat 11% din totalul de energie exportată de România în cursul aceluiași an. În 2015, s-a înregistrat o nouă creștere a volumului de energie electrică vândută pe platformele de tranzacționare naționale și internaționale, acesta ajungând la 7.671 GWh.

În ultimii 5 ani, am înregistrat o creștere de 800% în cantitatea de energie tranzacționată și livrată pe piețele europene. În 2016, am avut o creștere de 10%, atât în furnizarea către consumatorii finali, cât și în trading.

În 2022, am livrat 7,210 GWh cantitate totală de energie, din care 3,110 GWh către consumatori finali, iar 4,100 GWh au fost tranzacționați pe platformele de trading regionale.

*valori prognozate

Clienţi Tinmar Energy

Acest site folosește cookies, pentru a-ți oferi o experiență cât mai bună. Navigarea siteului înseamnă că ești de acord cu politica de utilizare.