Incepand cu 1 ianuarie 2021, piata energiei electrice se liberalizeaza complet.Ce inseamna acest aspect pentru consumatorii casnici?

capital.ro

Începând cu data de 01 Ianuarie 2021, piața energiei electrice se liberalizează complet, așa cum este și normal dacă ținem cont de faptul că este obligatoriu prin legislația europeană, acesta fiind ultimul termen pentru finalizarea procesului.

Ce înseamnă acest aspect pentru consumatorii casnici?

Înseamnă că furnizarea serviciilor de energie electrică se realizează  în regim concurențial și că nu se vor mai aplica tarife reglementate.  Practic, fiecare client casnic trebuie să-și exercite dreptul de a alege un furnizor de servicii de utilități până la 31.03.2021 conform celor comunicate de ANRE, în funcție de nevoile specifice de consum și de ofertele concurențiale gândite de furnizori. Motiv pentru care Tinmar Energy, companie 100% românească, furnizor de energie electrică și gaze naturale, cu acoperire națională, dar și producător de energie verde, pune la dispoziția clienților oferte special gândite pentru ei, cu beneficii incluse fără nici un cost suplimentar, la cele mai competitive prețuri existente în piața de electricitate.

În cele din urmă rezultă două opţiuni, piaţa de serviciu universal şi piaţa concurenţială.

“Unul din obiectivele companiei Tinmar Energy este  informarea corectă a clienților, mizând pe faptul că o comunicare transparentă ajută clienții să facă alegeri corecte pe termen lung, am decis să păstram cel mai mic preț din piață în regim de Serviciu Universal, tocmai pentru că mulți clienți nu vor reuși să realizeze transferul într-un timp atât de scurt și nu dorim să profităm de lipsa lor de informare.“

Tinmar Energy oferă astfel cel mai mic preț de Serviciu Universal la o valoare corectă și egală cu tariful concurențial.

De la 1 Ianuarie 2021, odata cu liberalizarea completă a pieței, consumatorii casnici  care până acum au plătit preţuri reglementate ar trebui să încheie noi contracte pe piaţa concurenţială, altfel vor plăti mai mult cu până la 46% dacă rămân în pasivitate – și sunt preluați ulterior  în regim de  serviciu universal.

Foarte important de reținut, că pe parcursul schimbării furnizorului NU se întrerupe furnizarea serviciilor, NU se modifică nimic la instalația de utilizare și NU se percep costuri,  este Gratuit.

Consumatorii  casnici pot încheia noi contracte până la 31 martie 2021. Schimbarea poate fi făcută și mai târziu, dar se va aplica de la data semnării contractului.

Schimbarea furnizorului de energie este un proces  simplu și Gratuit. La Tinmar Energy contractarea se realizează extrem de ușor în regim on-line.  În principiu_nu ar trebui să ne ia mult timp, dacă știm ce avem de făcut.  Pentru a le oferi clienților noștri o înțelegere cât mai clară asupra acestui subiect am realizat pentru ei un video, cu informații relevante pe care îi sfătuim să-l acceseze.

Clienții care deja au schimbat furnizorii actuali și au ales să nu rămână captivi acestora, beneficiază de toate aceste avantaje încă din 2017, de când compania Tinmar Energy a lansat pachetele destinate consumatorilor casnici. Întreg procesul schimbării dar și gestionarea contractuală se bucură de o digitalizare din partea furnizorului de servicii de utilități.

Recent Tinmar Energy a anunțat și parteneriatul cu Selfpay, prin care pune la dispoziția clienților de pe întreg teritoriul României  a peste 200 de puncte de contact virtual, cu scopul de a facilita experiența cu brandul.

“Tinmar Energy  este un business cu valori clar definite; este o companie în  TOP 5 branduri românești, cu o cifră de afaceri de peste 450 de milioane de Eur. Cu o experiență de peste 20 de ani în industria energetică, prin cele 3 divizii de business: Oil, Gas și Energy.

Obiectivul principal pe care îl avem este să fim alături de clienții noștri actuali, cât și de cei potențiali, cu pachete speciale, ce includ o mulțime de extra beneficii incluse, concepute pentru confortul și siguranța consumatorului.” – spune Carla Parnică, Marketing & Corporate Communication Manager.

Mai multe detalii poti fi descoperite pe website-ul companiei, cât și pe rețelele sociale. www.tinmar.ro secțiunea Energie pentru casa ta. Facebook Tinmar Energy – Instagram Tinmar Energy.

Tinmar Energy este singura companie cu capital privat românesc din sectorul energiei electrice care s-a extins într-un ritm accelerat în ultimii 20 ani, având în portofoliu companii de referință cărora le furnizează energie electrică și gaze naturale.

Această experiență, precum și faptul că Tinmar Energy este alegerea companiilor prezente pe piața din România, garantează consumatorilor casnici expertiza, transparența și eficiența necesare unui furnizor modern de servicii de utilități.

Tinmar Energy este și producător de energie regenerabilă prin investiții susținute în parcurile fotovoltaice. În prezent compania deține 8 parcuri fotovoltaice, cu o capacitate de producție de 60 MWp în cele mai însorite zone ale României. (P)

Acest site folosește cookies, pentru a-ți oferi o experiență cât mai bună. Navigarea siteului înseamnă că ești de acord cu politica de utilizare.