Întrebări frecvente și informații utile.
Aici încercăm să răspundem la toate întrebările tale.

Condițiile generale de furnizare energie electrică pentru clienții finali

Contractare simplă

Pentru ca tu să ai mai mult timp liber, ne-am gandit să simplificăm lucrurile. Astfel, pentru a deveni client TINMAR îți punem la dispoziție contractarea online, fără a te deplasa la ghișeu și cu un minim de documente:

  • cererea de încheiere a contractului de furnizare de energie electrică, care conţine: denumirea solicitantului, sediul acestuia, telefonul, faxul, adresa de e-mail, numele reprezentanţilor legali, precum şi opţiunea clientului final privind oferta aleasă, în cazul clientului final care alege o ofertă-tip
  • copia actului tău de identitate /certificatul de înregistrare la Camera de Comerţ şi Industrie – Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, codul fiscal, contul bancar de virament, denumirea băncii prin care clientul derulează plăţile; clientul final care conform legislaţiei nu deţine aceste documente prezintă documente de identificare conform legislaţiei aplicabile
  • copia Documentelor de proprietate sau orice alt înscris care atestă dreptul de folosință asupra proprietătii.

Restul formalităților îți vor fi explicate după ce te vei decide ce metodă de contractare ți se potrivește cel mai bine.

 

Cum pot încheia un contract de energie electrică și/sau de gaze naturale?

Poți încheia un contract de furnizare alegând una din metodele de mai jos:

  • Folosind Platforma online de schimbare a furnizorului (POSF)
  • Prin e-mail la adresa menționată în oferta aleasă de tine
  • Prin Call Center la numărul de tel: 031 97 97
  • La punctele de vânzare TINMAR ENERGY

 

Ofertele pentru clienții noncasnici

Ofertele noastre tip pentru furnizare energie electrică și gaze naturale, pentru clienții noncasnici sunt:

  • Oferta tip și contractul pentru furnizare energie electrică sunt contract și oferta actuală;
  • Oferta tip și contractul pentru furnizare gaze naturale sunt contract și oferta actuală.

 

Ofertele pentru clienții casnici

Ofertele noastre tip pentru furnizare energie electrică și gaze naturale, pentru clienții casnici sunt:

  • Oferta tip și condițiile generale pentru furnizare energie electrică sunt oferta și condiții generale;
  • Oferta tip și condițiile standard pentru furnizare gaze naturale sunt oferta și contract casnici.

 

Pe site-ul ANRE puteți regăsi comparatorul ofertelor tip de la toți furnizorii (energie – aici, gaz – aici).

 

Încheierea unui contract de furnizare energie electrică/gaze naturale

Furnizarea energiei electrice se face numai în baza contractului de furnizare a energiei electrice încheiat între Furnizor şi consumatorul final. Etapele procesului sunt:

  • Prezentarea ofertelor-tip și consilierea solicitanților/clienților care nu au optat pentru una din ofertele-tip publicate;
  • Pentru intocmirea unei oferte personalizate consumatorii trebuie sa transmita furnizorului, pentru fiecare loc de consum in parte: cantitatile conumate in ultimele 12 luni si nivelul de tensiune al delimitarii instalatiilor patrimoniale
  • Încheierea contractului de furnizare a energiei electrice/gaze naturale în baza documentelor depuse de căre solicitant/client în vederea încheierii contractului;
  • Procesarea documentelor, elaborarea și tipărirea contractului de furnizare a energiei electrice/gaze naturale;
  • Semnarea contractului și a anexelor;
  • Încheierea contractului de distribuție a energiei electrice cu Operatorul de Rețea/ Distribuție.

 

Contractul stabileşte raporturile dintre furnizor şi consumator cu privire la furnizarea energiei electrice, inclusiv facturarea şi plata acesteia.

Contractul de furnizare a energiei electrice se încheie în condiţiile stabilite prin avizul tehnic de racordare, ce constituie parte integrantă din contract, pe o anumită perioadă de timp, stabilită de comun acord.

În situaţiile în care la locul de consum respectiv există un certificat de racordare de la un contract anterior, acesta se poate prelua în cadrul unui nou contract, în condiţiile prevăzute în Regulamentul privind racordarea utilizatorilor la reţelele de interes public şi în contractul cadru aprobat de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei.

Conţinutul contractului de furnizare a energiei electrice se convine între părţile contractante, cu respectarea prevederilor Regulamentului de furnizare a energiei electrice la consumatori.

 

Schimbarea furnizorului de energie electrică/gaze naturale

Schimbarea furnizorului se realizeaza, cu respectarea condiţiilor contractuale și ale Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale şi pentru contractarea furnizării de energie electrică şi gaze naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui ANRE nr. 3/2022, cu modificările şi completările ulterioare.

Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife legate de parcurgerea acestuia.

Acces POSF

 

Procedura cadru privind soluționarea neînțelegerilor apărute la încheierea contractelor în sectorul energiei

Pentru rezolvarea unei dispute apărute în cadrul încheierii contractelor în sectorul energiei, puteți vedea pașii aici.

 

Depunere plângere legată de furnizarea energiei electrice/gazelor naturale

Pentru înregistrarea unei plângeri puteți să ne contactați:

  • Prin apel telefonic la: +40 213 180 772;
  • Prin fax la +40 213 180 771;
  • Prin e-mail la office@tinmar.ro
  • Prin intermediul platformei la care veți avea acces odată cu încheierea contractului;
  • Prin poştă către Tinmar Energy SA la adresa: Calea Floreasca, nr. 246C, Sky Tower Building, etaj 17, Sector 1, București.

 

În cazul neînțelegerilor precontractuale, dacă parțile nu ajung la o înțelegere, acestea se pot adresa Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei în vederea declanșării procesului de soluționare la nivelul acesteia, conform Procedurii privind soluționarea neînțelegerilor apărute la încheierea contractelor în domeniul energiei electrice și termice produse în cogenerare de înaltă eficiență, aprobată prin Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei nr. 128/2020 pentru aprobarea procedurilor privind soluționarea/medierea neînțelegerilor apărute la incheierea contractelor in domeniul energiei.

În cazul disputelor apărute în derularea contractului, dacă părțile nu ajung la o înțelegere, acestea se pot adresa Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei în vederea declanșării procesului de soluționare la nivelul acesteia, conform prevederilor Regulamentului privind organizarea și funcționarea comisiei pentru soluționarea disputelor pe piața angro și cu amănuntul apărute între participanții la piața de energie electrică și gaze naturale, aprobat prin ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei nr. 61/2013.

Procedura privind soluţionarea neînţelegerilor apărute la încheierea contractelor în sectorul energiei poate fi consultată aici.

Acest site folosește cookies, pentru a-ți oferi o experiență cât mai bună. Navigarea siteului înseamnă că ești de acord cu politica de utilizare.