Liberalizare egal
alegere

Liberalizarea transformă procesul de schimbare a furnizorului de utilități într-unul extrem de simplu, transparent și fără costuri suplimentare.

Ce înseamnă liberalizarea pieței de energie

Toți consumatorii casnici au dreptul de a-și alege furnizorul de energie electrică din piața liberă

Începând cu 1 iulie 2007, când piața de energie a devenit concurențială, toți clienții au dreptul să opteze pentru un furnizor de energie electrică din piața liberă. Consumatorul analizează opțiunile din piața de energie, cere oferte de la mai mulți furnizori și selectează oferta cea mai avantajoasă pentru el.

Deși furnizorul se schimbă, Operatorul de Distribuție rămâne același și nu există întreruperi în alimentare. Calitatea și continuitatea energiei rămân neschimbate.

Vezi video

Cum mă ajută asta?

Alegi cea mai bună ofertă

Schimbarea se face fără întreruperi în alimentare

În funcție de furnizor, ai acces la o gamă mai mare de servicii

1 Ianuarie 2018

Începând cu 01.01.2018 toate prețurile reglementate la energia electrică vor fi eliminate și toți consumatorii casnici vor trebui să iși aleagă furnizorul de energie. Un consumator care a optat pentru schimbarea furnizorului de energie, se poate întoarce la vechiul furnizor la un preț negociat, nu reglementat.

Schimbarea furnizorului

Este un demers simplu. Nu presupune costuri suplimentare și urmează o procedură simplă și transparentă de contractare.

Procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică este gratuit, conform Ordinului Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei nr. 105/2014 și nu necesită nicio modificare a instalației electrice, sau a contorului, menținându-se continuitatea în alimentare fără întreruperea furnizării energiei electrice.

Liberalizarea Pieței de Gaze Naturale

Consumatorul poate să-și exercite calitatea de consumator eligibil în mod direct, fără a fi necesară îndeplinirea niciunei formalități administrative

Procesul de liberalizare a început în anul 2007 și s-a finalizat pentru consumatorii non casnici la 1 ianuarie 2015 și continuă pentru consumatorii casnici până la 1 Ianuarie 2020.

În vederea creșterii transparenței asupra deschiderii pieței gazelor naturale și schimbării furnizorului, ca premisă pentru succesul liberalizării pieței, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a elaborat și adoptat o Metodologie privind schimbarea furnizorului de către consumatorii casnici de gaze naturale. Metodologia prezintă etapele procesului de schimbare a furnizorului, precum și drepturile și obligațiile părților implicate în acest proces.

1 Iulie 2007

De la 1 iulie 2007, piața este deschisă pentru toți consumatorii, aceștia având libertatea de a alege un furnizor de gaze naturale dintre cei licențiați de Autoritatea de Reglementare și de a-și negocia direct clauzele și prețul pentru furnizarea gazelor naturale.

Consumatorii casnici au acum posibilitatea de a alege și trebuie să își exercite acest drept pana la 1 Ianuarie 2020. Acum este momentul optim să faci schimbarea și să beneficiezi de prețurile competitive din piața concurențială, care te vor ajuta să ai un control asupra costului facturii tale de gaze naturale

Schimbarea furnizorului

Nu reprezintă un risc privind livrările de gaze naturale pentru clientul casnic, deoarece gazul înmagazinat în timpul sezonului cald este direcționat către clientul casnic în sezonul rece, într-o siguranță totală a livrărilor și spre confortul consumatorilor.

Dacă alegi să rămâi în piața reglementată, vei fi afectat de calendarul de creștere a prețurilor care prevede o majorare graduală până în 2020, cu până la 50%!HG 488/2015

Calendarul initial de modificare a Preţului de achiziţie a gazelor naturale din producţia internă pentru clienţii casnici conform Anexa HG 488/2015, este:

Cum arată furnizorul ideal?

01

Îți economisește timp și te scutește de nervi. Fără cozi la ghișee, fără prezență la sediu pentru semnarea actelor.

02

Este prezent la nivel național. În orice colț al țării este simplu de găsit, direct sau prin parteneri.

03

Are costuri bine stabilite. Prin comunicare transparentă, îți explică costurile și este prezent atunci când ai o nelămurire.

04

Adaptat la nivel tehnologic. Este inovativ și pune la dispoziția clientului un mod de eficientizare a comunicării în această zonă.

Suntem mândri să-ți oferim toate aceste servicii și mult mai multe.

Vezi oferta completă

Acest site folosește cookies, pentru a-ți oferi o experiență cât mai bună. Navigarea siteului înseamnă că ești de acord cu politica de utilizare.