Tinmar Energy, cel mai mare furnizor privat de energie electrica din Romania, a fost desemnat Furnizor de Ultima Instanta( FUI), de la 1 ianuarie 2021.

m.adevarul.ro

Tinmar Energy, cel mai mare furnizor privat de energie electrica din Romania, a fost desemnat Furnizor de Ultima Instanta( FUI), de la 1 ianuarie 2021.

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, piaţa energiei electrice se liberalizează complet. Pentru consumatorii casnici acest lucru înseamnă că furnizarea serviciilor de energie electrică se realizează în regim concurenţial şi că nu se vor mai aplica tarife reglementate. Practic, fiecare client casnic trebuie să-şi exercite dreptul de a alege un furnizor de servicii de utilităţi până la 31.03.2021 conform celor comunicate de ANRE, în funcţie de nevoile specifice de consum şi de ofertele concurenţiale gândite de furnizori.

Tinmar Energy anunţă că ANRE a desemnat compania furnizor de ultimă instanţă (FUI) de la 1 ianuarie 2021.

Totodată, compania transmite că oferă clienţilor cel mai mic preţ de Serviciu Universal, egal cu tariful concurenţial.

„Am decis să păstram cel mai mic preţ din piaţă în regim de Serviciu Universal, tocmai pentru că mulţi clienţi nu vor reuşi să realizeze transferul într-un timp atât de scurt şi nu dorim să profităm de lipsa lor de informare“, arată compania.

De la 1 ianuarie 2021, odată cu liberalizarea completă a pieţei, consumatorii casnici care până acum au plătit preţuri reglementate ar trebui să încheie noi contracte pe piaţa concurenţială, altfel vor plăti mai mult cu până la 46% dacă rămân în pasivitate – şi sunt preluaţi ulterior în regim de serviciu universal. Foarte important de reţinut, că pe parcursul schimbării furnizorului NU se întrerupe furnizarea serviciilor, NU se modifică nimic la instalaţia de utilizare şi NU se percep costuri, este gratuit. Consumatorii casnici pot încheia noi contracte până la 31 martie 2021. Schimbarea poate fi făcută şi mai târziu, dar se va aplica de la data semnării contractului.

Acest site folosește cookies, pentru a-ți oferi o experiență cât mai bună. Navigarea siteului înseamnă că ești de acord cu politica de utilizare.